Kurser och föreläsningar

Alla kan lära sig klarspråk

Mina kurser ger konkret och användbar kunskap när ni själva vill lära er att skriva proffsiga texter på ett enkelt sätt. Oavsett om ni har lätt eller svårt för att skriva, kommer ni att få ett nytt och mer positivt synsätt på skrivandet, tack vare ett antal enkla metoder.

Klarspråk handlar om att förenkla mötet mellan dig och den som ska läsa dina texter. Det gäller oavsett om du arbetar på en myndighet, ett forskningsinstitut eller ett privat företag.

Kurserna varvar teori med praktiska övningar och ger er tillgång till många enkla klarspråksmetoder. Kunskapen är till nytta oavsett om ni skriver formella brev och utredningar eller e-post och informationsskyltar.

På mina kurser får ni en bra blandning av teori och praktik. Ni lär er att analysera mottagarnas behov och förstå hur ni kan anpassa texter för olika målgrupper.

Vinster med att läsvänliga texter:

  • Minskat tryck på kundservice
  • Effektivare och tydligare mail
  • Effektivare och mer rättssäker myndighetsutövning
  • Färre missuppfattningar och missförstånd
  • Stärkt varumärke 
  • Ökad kundnöjdhet

kurser

Klarspråksföreläsning

Inspiration och snabba tips till er som vill få en första inblick i vad klarspråk är och hur det kan hjälpa er.

Klarspråkskurs, bas

En kortare introduktion i att skriva klarspråk. Här får ni bra kunskap om läsarens behov och ett urval av enkla klarspråksmetoder.

Klarspråkskurs, fördjupad

En komplett kurs med teori och många konkreta övningar. Här får ni en ordentlig, gemensam grund för ert fortsatta skrivande.

Skriva för webben

En kurs för nya och erfarna webbredaktörer. Vi går igenom läsarbeteenden på nätet och vad som krävs för att en webbtext ska fungera.

TEAMBUILDING

Kombinera klarspråk och gruppövningar på er nästa konferens. Här får ni chans att vässa ert skrivande samtidigt som ni stärker er grupp och verksamhet.

Tidigare uppdragsgivare

Vill ni ha skräddarsydda kurser för just er?